Jag måste ha missat något, men sen när är påsk ett synonym med ägg? Ja visst, ägg hör ju till den här högtiden. Men varför begriper jag inte riktigt...
Vi har ju samma mat på bordet som till jul. Det är skinka, senap, äppelmos, köttbullar, kokt potatis, inlagd sill, gravad och rökt lax. En del har kalvsylta och rödbetssallad också. Och dessa ägg!
Ägg i alla former! På påskbordet ska det vara kokta ägg, delade på olika sätt - för det ser så chict ut, det är påskägg man fyller med godis i form av ägg, kycklingar och kaniner.
Jag begriper inte varför allt ska vara format som ägg! Kaniner och kycklingar säger jag inget om, de är så söta så... Men varför äggen? Det är ingen vacker form, och dessutom är alltid de här chokladägggen man kan köpa inslagna i färgglada folier fyllda med hasselnötsmassa, mandelcrisp, ägglikör eller nåt annat otroligt allergiframkallande.
Läser man en veckotidning så är det stora rubriker - "Baka inför påsk!", "Laga godaste påskmaten!" och "Överraska med något ägg-stra gott till påsk!"
Sedan läser man recepten, som låter jättegoda förutom den lilla punkten att allting innehåller ägg. En jättegod soppa som dom förstör genom att lägga halva ägg i, en jättefin toast som dom förstör genom att smeta majonäs på, eller tårtan som dom smetar in med både majonäs och kaviar och dessutom lägger äggklyftor på.
Jag önskar jag kunde gå i ide över påsk bara för att slippa allt det här. Det är inte roligt att se alla andra trycka i sig mat som ser god ut medan jag själv får sitta och gnaga på nån gammal strumpa eftersom det verkar vara det enda jag kan äta som inte innehåller ÄGG!
söndag 4 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar